13 Temmuz 2010 Salı

Selimiye - Dirsekbükü

Evet Selimiye'den çıktık. Rotamız Dirsekbükü. Bu sefer demiri kesin atacağız. Hava güzel esiyor ama rüzgar kafadan geliyor. 20 knot civarı. Kuzucuklar bize doğru akın ediyor. Bizim filo arkamızda. Zaman zaman bize salma göstermekte. Dirsek'e girdiğimizde kuzucuklar kayboldu ama rüzgar da üzerine koydu. Demir atıp kıçtan kara olacağız. iskele komple rezerve edilmiş. Bizi iskle dışında en kenara alıp, filomuzdaki diğer tekneleri de bize aborda ederek kıçtan kara yapmak istiyorlar. Gösterilen yere baktığımda rüzgarı tam sancak bordadan aldığımı görüyoru. işimiz zor.
Hanım demiri atacak, ben kıçımızı gösterilen yere denk getireceğim ve kıçtan kara olacağız. Hepsi tamam da sancak bordadan gelen 15-20 knot rüzgar ne olacak? Hersaplama yapıldı. Eşim işaretle demiri attı. tornistan verildi. Ama ilk deneme başarısız. Demiri topla talimatı. Eşim süratle ve tecrübesizliğine rağmen büyük bir beceri ile demiri aldı.
2. deneme. Bu sefer her şey ayarlı. Demir at talimatı. Fakat o da ne !!! Demir 10 mt civarında iken ırgattan kurtulmuş. Ne ileri ne geri. Hemen yer değiştiriyoruz. Zinciri düzelttim. İleri verdi eşim. İyi ve önemlisi hızlı davrandık.
Sonra tonoz yok dedikleri yerden aniden tonoz çıkıverdi. Ve güç bela yardımla kıçtan kara olabildik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder